Μεϊμαράκης: «Η αλλαγή στη Ν.Δ. θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 11:30
Μεϊμαράκης: «Η αλλαγή στη Ν.Δ. θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία»
Αποκλείοντας το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος μετά τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν στον προηγούμενο γύρο να συμμετάσχουν και στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του προέδρου.

Η ηλικία δεν αποτελεί κριτήριο της ανανέωσης, υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ΣΚΑΪ.

«Η ανανέωση και η αλλαγή στη Ν.Δ. θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προωθηθεί η ευνοιοκρατία και η οικογενειοκρατία.

Όσον αφορά στη στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα στον β’ γύρο, σημείωσε ότι δεν τον «πείραξε» που έστειλε έμμεσο μήνυμα στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Οι ψηφοφόροι δεν ανήκουν σε κανέναν, δεν τους έχουμε στο κουκούλι μας» σημείωσε ενδεικτικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέστησε σαφές ότι η Ν.Δ. πάντα βρισκόταν σε κυβερνητική στρατηγική, καθώς και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο ήταν έτοιμη να κυβερνήσει. «Η θέση του κ. Μητσοτάκη είναι λάθος» πρόσθεσε, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί ανετοιμότητας του κόμματος.

«Όλα αυτά θα συζητηθούν στα όργανα του κόμματος, δίχως τη λογική της απόδοσης ευθυνών» εξήγησε και κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να γίνει κανένα ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της παράταξης».

Σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι οι μεταξύ τους σχέσεις είναι «πάρα πολύ καλές» και τόνισε ότι «έχω συνεχή επικοινωνία με όλους τους πρώην πρωθυπουργούς».

Ερωτηθείς για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, σημείωσε ότι «είναι κακός γραμματέας και διέλυσε το κόμμα», καθώς «μπήκε σε θέση πάνω από το μπόι του».

«Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος με τον κ. Γεωργιάδη, απλά είπε τις απόψεις του με έντονο τρόπο» συνέχισε και υπογράμμισε ότι υπάρχουν διαφορές στις εφαρμοσμένες πολιτικές και όχι στην ιδεολογία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 11:50