Σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή την απόφαση της Κουμουνδούρου να του προτείνει την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής, την οποία απέρριψε.

«Η ηγεσία ήξερε ότι όσα μου καταλογίζονται είναι λήξαντα. Άρα θεωρώ ότι η απόφαση είναι ακραία προσχηματική. Έπαιξε ρόλο κυρίως η σκληρότητα της αποδόμησης της διαπραγματευτικής μας ανικανότητας, το τρίτο Μνημόνιο στο οποίο δήλωσα “παρών” και λυπήθηκα που δεν δήλωσα “όχι” για τα ακραία κεφάλαια κατάρρευσης του ασφαλιστικού και των συντάξεων», σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο «για αποτυχία, απροετοιμασία, έλλειψη σχεδίου και έλλειψη ικανών στελεχών κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης», τονίζοντας ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν επέλεξε τον δρόμο της ρήξης «παρά την ανικανότητα της ηγεσίας και της κυβέρνησης», καθώς από «το κυβερνών κόμμα θα μπορούσε να γίνει μία τελευταία απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης». «Αυτό θα έπρεπε να το εκτιμήσει η ηγεσία», πρόσθεσε.

«Το τελευταίο εξάμηνο ήμουν υπερβολικά σκληρός και αυστηρός με τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Είχα πει ότι αποτύχαμε στις 20 Φλεβάρη, ότι δεν είχαμε σχέδιο και πήγαμε ως πρόβατα επί σφαγή σε σκληρούς διαπραγματευτές και βεβαίως ότι πετύχαμε ένα σκληρό μνημόνιο. Θεωρώ ότι, υπό την άποψη ότι η ηγεσία είχε το λόγο και βεβαίως αν είχε και προσχήματα και δικαιολογίες μπορούσε να καταλήξει σε αυτή την απόφαση», υπογράμμισε.

«Δεν αιτιώμαι την ηγεσία, ούτε θεωρώ τον εαυτό μου αδικημένο, ούτε είμαι στεναχωρημένος. Θεωρώ ότι είναι τιμητική θέση, καθότι ο λαός με ανέδειξε πρώτο στην περιφέρεια Αττικής. Είναι τιμητικό να μου προτείνει να πάω στο τέλος του ψηφοδελτίου, αλλά δεν θα τη δεχόμουν τη θέση αυτή, γιατί είναι παραβίαση αυτού που είπε ο λαός, πριν επτά μήνες», σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα αρκεστώ στην μη ανάμειξή μου στις εκλογές. Δεν έχω κανένα παράπονο από την ηγεσία. Μάλιστα, θεωρώ ότι πράγματι ήμουν -δικαιολογημένα- αυστηρός με την κυβέρνηση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει την ηγεσία σε αυτή τη στάση», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση να μην συμπεριληφθεί ο Μητρόπουλος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015, 22:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης