Το μοναδικό αποκούμπι και αντίβαρο του λαού μετά τις εκλογές θα είναι το ΚΚΕ, τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στο Μενίδι, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει σε μια κυβέρνηση η οποία θα είναι το πολιτικό προσωπικό της εξουσίας των μονοπωλίων».

Τόνισε ότι την ΕΕ δεν την ενδιαφέρει το «χρώμα» της κρατικής αντιπροσωπείας που θα διαπραγματεύεται, αρκεί η όποια διαπραγμάτευση να είναι εντός των πλαισίων της και των κανόνων της. Άλλωστε πρόσθεσε ότι οι τροποποιήσεις που προτείνουν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τροποποιήσεις που γίνονται αποδεκτές από την ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αποπομπή του Γιώργου Παπανδρέου, για την οποία βέβαια δεν κλάψαμε, ήταν ένα σήμα για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και την αντικατάσταση του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης με στελέχη κατασκευασμένα στον σωλήνα, γιατί η αστική τάξη ξέρει ότι η κρίση θα βαθύνει», υπογράμμισε.

Επεσήμανε την επιχειρούμενη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού μέσω της δημιουργίας ενός διπόλου, κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, με αποδυναμωμένο το ΚΚΕ.

Ο λαός μπορεί να παραπλανηθεί στην χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι τα περί «νέου αέρα» στην ΕΕ είναι ψέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζήτησε από τον λαό να κάνει ένα δεύτερο βήμα στις εκλογές και «να είμαστε προετοιμασμένοι για να μην μας κλέψουν το βήμα που έγινε στις 6 Μάη».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι το κόμμα έχει πλήρες πρόγραμμα συγκεκριμένων στόχων ανακούφισης του λαού και πρόσθεσε ότι χωρίς ισχυρό ΚΚΕ δεν θα μπει φρένο, ούτε θα γίνει βήμα προς τα μπρος.

Τέλος αναφέρθηκε στον κίνδυνο εξαπόλυσης πολέμου εναντίον της Συρίας τονίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι οικονομικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό θα είναι βαριές καθώς θα υπάρξει εμπλοκή και της Ελλάδας.

«Για το θέμα αυτό, μιλά μόνο το ΚΚΕ», είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι οι Ομπάμα και Ολάντ έδωσαν το σύνθημα ενώ ένδειξη προετοιμασίας πολέμου αποτελεί και το κλείσιμο των πρεσβειών της Συρίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης