«Μονόδρομος το μνημόνιο»

«Μονόδρομος το μνημόνιο»
«Ναι» στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά με προσοχή διότι «δεν πρέπει να περάσουμε από κρατικά σε ιδιωτικά μονοπώλια ή ολιγοπώλια, γιατί τότε θα ωφεληθούν μόνο κάποιοι λίγοι ιδιώτες», λέει η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Η Λ. Κατσέλη διευκρίνισε ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια για το οικογενειακό επίδομα, στα επιδόματα προστασίας του παιδιού ή το επίδομα ανεργίας και προσθέτει πως «εισοδηματικά κριτήρια θα μπουν εκεί που χρειάζεται» και δεν αποκλείει αλλαγές στο νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις: «παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην αγορά, την υλοποίηση του νόμου, και όπως πάντα, αν και όταν χρειαστεί προχωρούμε σε βελτιωτικές ρυθμίσεις». Ζητά αλλαγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, καθώς θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι πιο ανεξάρτητος από τις πολιτικές διεργασίες και να μπορεί να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Δηλώνει ότι πάντα είχε εξαίρετη συνεργασία με την τρόικα και ίσως μερικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η συνεργασία χτίζεται μέσα από το διάλογο, την αντιπαράθεση ιδεών και τη σύνθεση απόψεων.

Η υπουργός υποστηρίζει ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος τον περασμένο Μάιο και πως όταν χρειάζεται αναπροσαρμόζεται: «αν μιλάμε για πιθανή επιμήκυνση αποπληρωμής ή μείωση του κόστους δανεισμού, ύστερα από συμφωνία με τους δανειστές, κάθε λογικός άνθρωπος θα συμφωνήσει. Αν όμως μιλάμε για κούρεμα ή στάση πληρωμών, κάτι τέτοιο θα βοηθούσε μόνο τους κερδοσκόπους».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2011, 11:51