Μουζάλας: «Όποιος κατηγορεί την Ελλάδα για ελλιπή φύλαξη κατηγορεί τη Frontex»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016, 15:11
Μουζάλας: «Όποιος κατηγορεί την Ελλάδα για ελλιπή φύλαξη κατηγορεί τη Frontex»
Όποιος κατηγορεί την Ελλάδα πως δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της, κατηγορεί την Frontex, η οποία έχει πιστοποιήσει στην Ελλάδα ότι κάνει πολύ καλή δουλειά, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ο κ.Μουζάλας σημειώνοντας πως πραγματικά έχει κουραστεί να ακούει αυτούς τους ισχυρισμούς, απορρίπτει τα όσα επανειλημμένως έχει πει η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ πως είναι «μύθος» ότι δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας προς την Τουρκία.

Εάν διακρίνει κάποιος στο πέλαγος μία λέμβο προσφύγων, δεν μπορεί να απωθήσει τους ανθρώπους, όπως πρότεινε ο βέλγος ομόλογός μου, καθώς αυτό παραβαίνει Διεθνές Δίκαιο, το «Push-back» είναι παράνομο και όποιος το θέλει, πρέπει να το πει, και ο μόνος που το έκανε έως τώρα ήταν ο βέλγος ομόλογός μου, μιλώντας στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών, όπου του απάντησε ο ιταλός ομόλογός μου, επισημαίνει ο κ. Μουζάλας.

Παραπέμπει ταυτόχρονα και στην πρόταση του βέλγου υπουργού Τέο Φράνκεν, για τη δημιουργία στην Ελλάδα ενός καταυλισμού με 400.000 πρόσφυγες, για την οποία ο ιταλός ομόλογός του εξήγησε στον Τέο Φράνκεν μετά τη Σύνοδο, πως δεν είναι μόνον ένα ιδεολογικό αλλά και ένα τεχνικό πρόβλημα, καθώς κανείς θα χρειαζόταν 130.000 αστυνομικούς για να επιτηρεί έναν τέτοιο καταυλισμό, όπως επίσης πολλά εκατομμύρια ευρώ ημερησίως για τη διατροφή και τη φροντίδα των ανθρώπων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016, 15:20