Στo 9,5% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στο 25% της επικράτειας, σύμφωνα με ενημέρωση της Singular Logic.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία είναι συντριπτική και οπωσδήποτε δρομολογεί εξελίξεις, με επίκεντρο την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από νωρίς στα γραφεία του κόμματός του στην Κουμουνδούρου, όπου μαζί με κορυφαία στελέχη προσπαθούν να διαχειριστούν το εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, δύο τάσεις επικρατούν αυτήν την ώρα. Η μία θέλει άμεση προκήρυξη εκλογών, μέσα στον Ιούνιο, ενώ η αντίθετη να επιχειρηθεί εξάντληση της τετραετίας.

Οι πιέσεις στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζονται ακόμη και… αφόρητες, ενώ ο ίδιος φαίνεται να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια ελιγμών είναι πλέον πολύ περιορισμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει προσφυγή στις κάλπες, η προσφορότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 30ή Ιουνίου.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι η διαφορά είναι στις 9 μονάδες με μια απόκλιση της τάξης του +/- 0,5%» ανακοίνωσε λίγο πριν από τις 22.00 το βράδυ ο εκπρόσωπος της Singular Logic.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου μπαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ αντίθετα η εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι το «ΜεΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη «έστω και για λίγο μάλλον δεν θα πάρει έδρες στην Ευρωβουλή».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Singular Logic, η ΝΔ εξασφαλίζει 32,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η ΧΑ 4,9%, η Ελληνική Λύση 4,1%, το ΜέΡΑ25 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, το Ποτάμι 1,4%, οι ΑΝΕΛ 0,8%, η ΛΑΕ 0,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,6%.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αποτέλεσμα από το τελικό exit poll των ιδιωτικών καναλιών και την εκτίμηση της Kapa Research για την ΕΡΤ

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών από το Υπουργείο Εσωτερικών 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης