Ν. Αλευράς: Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αργοπορία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011, 14:41
Ν. Αλευράς: Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αργοπορία
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, αναφέροντας: «Και προεκλογικά και μετεκλογικά, προσπαθώντας να ισορροπήσει σε δύο βάρκες, αρνήθηκε να λάβει τα μέτρα που έπρεπε να λάβει».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ» δήλωσε: «Πολλά πράγματα δεν δουλεύουν στη χώρα μας με τον επαγγελματικό τρόπο που θα έπρεπε και λογικό είναι να χρειάζονται, εκ των υστέρων, διορθωτικές κινήσεις με εντονότερο τρόπο από αυτόν που θα έπρεπε».

Πρόσθεσε δε ότι «το Μεσοπρόθεσμο κακώς είχε εμφανιστεί στην κοινή γνώμη έτσι, ως προβλέψεις οικονομικής πολιτικής και οικονομικοί στόχοι. Νωρίς θα έπρεπε η κυβέρνηση, εφ' όσον είδε την απόσταση του προϋπολογισμού από την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, να λάβει τα διορθωτικά μέτρα και να μη φτάνουμε την τελευταία στιγμή να έχουμε μια επιδρομή φόρων για να καλύψουμε τρύπες, που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν σε δύο ή τρεις μήνες».

Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Αλευρά το απέρριψε τονίζοντας: «Η άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να είχαμε εκλογές μέχρι το καλοκαίρι, επειδή το καράβι ήταν δεμένο στο λιμάνι. Αυτή τη στιγμή το καράβι έχει ξεκινήσει. Είναι σε μια πολύ μεγάλη καταιγίδα και είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε εκλογές».

Τέλος, ο βουλευτής στήριξε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, δηλώνοντας: «Νομίζω ότι θα πρέπει να τον πιστώσουμε θετικά. Διότι ο κ. Βενιζέλος φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να κλείσει όλη την πολιτική μέχρι το 2014 και όλα τα μέτρα που έπρεπε να γίνουν από την αρχή με επαγγελματικό τρόπο».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011, 14:41