Ν. Δένδιας: «Ορθή η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 12:37
Ν. Δένδιας: «Ορθή η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή»
Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να απομακρύνει όλους τους αστυνομικούς από την προσωπική ασφάλεια όλων των βουλευτών του κόμματος της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στην ΝΕΤ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η ελληνική αστυνομία, το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με κανέναν, ενώ τόνισε πως αν η ελληνική κοινωνία επιτρέψει αυτές τις συμπεριφορές να εξελιχθούν, θα πάμε σε μια ζούγκλα. «Θα τηρήσουμε τον νόμο, που δεν απευθύνεται κατά της Χρυσής Αυγής ή κατά των αντιεξουσιαστών, αλλά κατά πάντων» σημείωσε, απαντώντας στο ενδεχόμενο να επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός.

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζει το κράτος δικαίου, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξε ολιγωρία της αστυνομίας σε όσα έγιναν στη Ραφήνα.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι μέσα στο φθινόπωρο το σχήμα της αστυνομίας θα αναδιοργανωθεί, καθώς, όπως είπε, η ΕΛ.ΑΣ είναι δομημένη στα πρότυπα του '60, του '70 και του '80. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει κατατεθεί συγκροτημένη πρόταση που εξασφαλίζει το αξιόμαχο και την αξιοπρέπεια του ένστολου δυναμικού στο πλαίσιο των γενικών περικοπών, υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές στους μισθούς των αστυνομικών θα πρέπει να είναι λελογισμένες. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη μιας κινητικής, γρήγορης και ευέλικτης αστυνομίας.

Αναφερόμενος στο σχέδιο «Ξένιος Ζευς», διευκρίνισε -μιλώντας στη ΝΕΤ- ότι είναι ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος είχε εκπονηθεί από το 2011 και εφαρμόζεται τώρα με κάποιες βελτιώσεις και αλλαγές, και για τον οποίο η πρώτη αποτίμηση θα γίνει μετά το τέλος του χρόνου. «Κάναμε παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας, στην Κόρινθο, θα παρέμβουμε στην Πάτρα και αλλού, όσο αυξάνονται οι δυνατότητες μας, αλλά παράλληλα διατηρώντας τα κεκτημένα» πρόσθεσε.

«Η διαμαρτυρία είναι απολύτως σεβαστή, αλλά αυτό δεν μπορεί να μετατρέπει την Αθήνα σε Καμπούλ» τόνισε αναφορικά με το θέμα των κινητοποιήσεων, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί μια διαδήλωση 50 ή 100 ανθρώπων να κλείνει το κέντρο της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε και στην αντικατάσταση των δακρυγόνων από υδροφόρες.

Ερωτηθείς σχετικά με τους κουκουλοφόρους, υπογράμμισε ότι «έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε και κατά αυτής της αυθαιρεσίας και θα το πράξουμε».

Διαβάστε επίσης: Δικογραφία για τους βουλευτές της Χ.Α ζήτησε ο Δένδιας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012, 16:09

Παρέμβαση Ι. Τέντε για τα επεισόδια σε Ραφήνα και Μεσολόγγι, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 16:12

Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του ΑΤ Ραφήνας - Χωρίς αστυνομικούς οι βουλευτές της Χ.Α., Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 13:03

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 12:41