«Να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 05:36
 «Να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ»
Τις δυνατότητες των social media αξιοποιεί στον δρόμο προς τις εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει μία νέα κατηγορία ψηφοφόρων που είναι εξοικειωμένοι μα το διαδίκτυο.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε με ένα πεντάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook στις ερωτήσεις των χρηστών για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

"Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας", είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος σε προσωπικό ύφος στους χρήστες και πρόσθεσε ότι "οι χώροι όπου συγκεντρώνονται είναι κέντρα παράνομων δραστηριοτήτων, παραεμπορίου, διακίνησης ναρκωτικών. Επίσης πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Οι παράνομοι δεν συλλαμβάνονται όταν αυτό γίνεται αφήνονται ελεύθεροι γιατί οι φυλακές έχουν γεμίσει ενώ εκείνες που είναι έτοιμες δεν λειτουργούν".

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι "πρέπει να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ". Ανέφερε ότι ήδη έχει κάνει επαφές με τους ηγέτες των χωρών του ευρωπαικού νότου, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Μάλτας και Κύπρου για κοινή αντιμετώπιση στο ευρωπαικό πλαίσιο και για την δημιουργία ασπίδας για την λαθρομετανάστευση. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ πρέπει να συμβάλει με οικονομικούς πόρους γιατί "λεφτά δεν υπάρχουν, αντίθετα με ό,τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου". Είπε ακόμη ότι πρέπει οι νόμοι να εφαρμοστούν με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στα όργανα της τάξης και στους ιδιώτες που νοικιάζουν σπίτια και κάνουν διευκολύνσεις σε άτομα που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Τέλος ανέφερε ότι η λαθρομετανάστευση είναι μείζον κοινωνικό ζήτημα που επείγει η αντιμετώπισή του.

Μέχρι τις εκλογές θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού, και άλλα μηνύματα σε διαφορετικά θέματα που θα απαντούν σε ερωτήματα πολιτών.
Ο κ. Σαμαράς πάντως δεν αφήνει και τους παραδοσιακούς τρόπους πολιτικής επικοινωνίας. Σήμερα θα κάνει περιοδεία στα Ιωάννινα και, στο πλαίσιο αυτό, θα επισκεφθεί τη γαλακτοκομική σχολή, ενώ στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη με τοπικούς φορείς. Στις 8:00 το βράδυ θα μιλήσει στο κλειστό στάδιο της 'Αρτας.

Το Σάββατο την ίδια ώρα θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο της Θήβας. Την Κυριακή το μεσημέρι θα παρουσιάσει το οικονομικό του πρόγραμμα στο Ζάππειο και το βράδυ θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 05:54