«Να σταθεί και πάλι στα πόδια της η Ελλάδα»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 08:33
«Να σταθεί και πάλι στα πόδια της η Ελλάδα»
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, υπογράμμισε σήμερα την ανάγκη να υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της το συντομότερο δυνατόν.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στη Μανίλα στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ασία, συντόμευσε το ταξίδι της στην περιοχή, για να παρευρεθεί στη συνάντηση των υπουργών της Ευρωζώνης στις 20 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, όπως λένε» δήλωσε, όταν ερωτήθηκε αν πιστεύει πως μια συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του χρέους της Ελλάδας θα επιτευχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

«Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης ότι επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο, ο οποίος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να ανακάμψει, να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ακόμη πως η ανακοινωθείσα ύφεση της Ευρωζώνης κατά το τρίτο τρίμηνο δεν αποτέλεσε ακριβώς έκπληξη για το Ταμείο, το οποίο είχε προβλέψει πως η οικονομία της περιφέρειας αυτής θα σημειώσει πτώση το 2012, αλλά θα ανακάμψει το 2013.

«Πιστεύουμε βεβαίως πως αυτό θα συμβεί το 2013, εφόσον αυτοί που αποφασίζουν την πολιτική ενεργήσουν και κάνουν ό,τι πιστεύουμε όλοι πως είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση» πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 08:53