«Να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται στις παράνομες αμοιβές γιατρών»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 19:24
«Να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται στις παράνομες αμοιβές γιατρών»
Αν υπάρχουν στοιχεία, «να φτάσει το νυστέρι στο κόκκαλο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, όταν ενημερώθηκε για τις κακουργηματικές κατηγορίες στην υπόθεση παράνομων αμοιβών σε γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων με σκοπό την προώθηση ιατρικών προϊόντων συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός είχε συνάντηση εκείνη την ώρα με εκπρόσωπους εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και δήλωσε για την υπόθεση: «Οτιδήποτε φέρει οσμή σκανδάλου, διαφθοράς, παρανομίας επιβάλλεται να οδηγείται στην Δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που υπάρχουν στοιχεία, θα πρέπει “να φτάσει το νυστέρι στο κόκκαλο”. Περιμένουμε η Δικαιοσύνη, την οποία σέβομαι απόλυτα, να κάνει την δουλειά της και να αποφανθεί βάσει των στοιχείων που έχει».

Στη συνάντηση με τους εκπρόσωπους του ΕΚΑΒ τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Κέντρο, όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, η συντήρηση του στόλου των ασθενοφόρων και η ενίσχυση του προσωπικού.

Ο κ. Γρηγοράκος ζήτησε από τους εκπρόσωπους να τον ενημερώσουν λεπτομερώς και κοστολογημένα για τις ανάγκες που υπάρχουν ώστε ο στόλος των ασθενοφόρων να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ενώ για το θέμα της ενίσχυσης προσωπικού τούς ενημέρωσε ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχει δημοσιοποιηθεί η έγκριση κατανομής για την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης 200 κενών οργανικών θέσεων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 19:27