Για έλλειψη εθνικού σχεδίου κατηγορεί με σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως ο κ. Παπανδρέου «δεν έχει εθνική γραμμή. Δεν έχει “κόκκινες γραμμές” στην πολιτική του. Δεν έχει παρουσιάσει κανένα τέτοιο σχέδιο, ώστε να ζητήσει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να το υπερασπιστούν από κοινού. Δεν έχει κοινές θέσεις, ούτε καν με τους υπουργούς του και ακόμη περισσότερο με τους βουλευτές του κόμματός του[…] όταν ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε στο εξωτερικό μαζί, κάτι ζητάνε από κοινού ή κάτι πάνε να διαπραγματευθούν μαζί. Άρα πρέπει να έχουν κοινή θέση από πριν. Και τέτοια θέση δεν υπάρχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως δεν έχει δώσει απαραίτητα για την ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοιχεία. «Ο κ. Παπανδρέου ζητά στήριξη σε κάτι που δεν ξέρουμε. Δεν μας έχει δώσει, παρόλο που το ζητήσαμε επανειλημμένα, ούτε καν τις επιστολές που έστειλαν ο ίδιος και ο κ. Βενιζέλος στην τρόικα. Ποιες δεσμεύσεις ανέλαβαν; Είναι δυνατό να συμφωνήσει κανείς με κάτι που δεν ξέρει; Είναι δυνατό να νομιμοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτά που δεν ξέρει; Είναι δυνατό να δεσμεύσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολόκληρη τη χώρα στο λάθος και ενδεχομένως στις παρασκηνιακές δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου;» διερωτάται ο κ. Μιχελάκης.

Τέλος, δήλωσε πως ο κ. Σαμαράς θα κάνει το «εθνικό του καθήκον» και θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, αλλά όχι μαζί με τον πρωθυπουργό. «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα πάει στις Βρυξέλλες, όπως κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο, ανταποκρινόμενος στο εθνικό του καθήκον. Δεν θα πάει όμως μαζί με τον πρωθυπουργό. Δεν βοηθιέται η χώρα με σύμπραξη στο κακό, στο λάθος. Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως πάντα, θα υπερασπιστεί μια άλλη πολιτική που μπορεί να βγάλει πιο γρήγορα τη χώρα από τα αδιέξοδα που την οδήγησε η πολιτική Παπανδρέου».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης