Αναλυτικός διάλογος για τις κρίσιμες λεπτομέρειες της ολοκλήρωσης της διαδικασίας τους PSI υπήρξε μεταξύ του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα ο οποίος συνοδευόταν από τον Γάλλο τραπεζίτη Ζ. Λεμιέρ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αναμένεται οι συνομιλίες να συνεχιστούν και την Παρασκευή σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Νταλάρα.

Πάντως, το κυβερνητικό επιτελείο έκανε λόγο για «συγκρατημένη» αισιοδοξία. Ωστόσο, το IIF με ανακοίνωσή του τονίζει πως παραμένουν άλυτα κάποια θέματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως παράλληλα διεξάγονται διαπραγματεύσεις και στις στις Βρυξέλλες σε επίπεδο υπουργείων Οικονομικών. Σε αυτές την ελληνική πλευρά εκπροσωπούν οι κ.κ. Ζαννιάς και Χριστοδούλου.

Παρατίθεται η ανακοίνωση του IIF:

Ο Τσαρλς Νταλάρα κι ο Ζαν Λεμιέρ, πρόεδροι της επιτροπής για το PSI συναντήθηκαν σήμερα 12 Ιανουαρίου στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για να συζητήσουν την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών (PSI) με βάση τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών της 26/27 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια σειρά από θέματα συζητήθηκαν και ορισμένα παραμένουν άλυτα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα αύριο, αλλά ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας τελειώνει.

Είναι σημαντικό προκειμένου να ολοκληρωθεί η εθελοντική συμφωνία για το PSI, να δοθεί στήριξη από όλους τους επίσημους φορείς τις ημέρες που έρχονται. Όπως η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί σημείωσαν στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είναι σημαντικό η Ελλάδα να φτάσει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα σε εθελοντική βάση το δυνατόν συντομότερα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης