«Η β’ αξιολόγηση έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για το ελληνικό ζήτημα.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει συμφωνία-πακέτο για την Ελλάδα, επισημαίνοντας: «Ελπίζω πριν από το τέλος του επόμενου μήνα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ανέφερε ότι «η 10ετής περίοδος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% πρέπει να μειωθεί».

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει σελίδα

Από τη μεριά του, ο Πιερ Μοσκοβισί είπε πως «η Ελλάδα είναι σε θέση να αλλάξει σελίδα, αλλά πρέπει να στηριχτεί».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αφού πίστωσε στην ελληνική οικονομία ότι αντιστάθηκε στις πιέσεις του 2015, αναφέρθηκε στο πλεόνασμα του 2016, το οποίο είναι στο 4,2%, εννέα φορές πάνω από τον προσδιορισμένο στόχο 0,5%. Επιπλέον, ζήτησε εποικοδομητική στάση από όλους τους εμπλεκομένους, με στόχο «να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση», δίνοντας έμφαση στο ουδέτερο, μηδενικό αποτέλεσμα που θα έχουν τα μέτρα του 2019, υπό τον όρο ότι η οικονομία θα είναι εντός στόχων (εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι αυτό θα επιτευχθεί).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή ζήτησε και αυτός ρεαλιστικούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το τέλος του προγράμματος και έκλεισε με το σύνθημα – ζητούμενο, «δίκαιος συμβιβασμός», για τον οποίον, όπως είπε, εργάζονται τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Eurogroup.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης