Ο Γ. Πανάρετος για την κατάργηση επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 19:16
Ο Γ. Πανάρετος για την κατάργηση επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας
Στην ανάγκη εξορθολογισμού του συστήματος απέδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος την κατάργηση της επιλογής 2ης ξένης γλώσσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3.

«Το να έχει κανείς τη δυνατότητα επιλογής πολλών γλωσσών, ανεξάρτητα από την ανταπόκριση που έχουν τα παιδιά στις γλώσσες αυτές, είναι μια πολυτέλεια που η χώρα δεν μπορεί να την αντέξει», τόνισε ο κ. Πανάρετος, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα να προσφέρεις ένα πλέγμα γλωσσών σε έναν πολύ μικρό αριθμών μαθητών, που επιλέγουν ρώσικα, γερμανικά».

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση των ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο κ. Πανάρετος επισήμανε ότι όπου χρειάζεται θα υπάρξει χρηματοδότηση, προσθέτοντας ότι η καταγραφή των αναγκών κάθε τμήματος θα βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις.

«Έχω μια σειρά από παραδείγματα, όπου βλέπει κανείς παρόμοια τμήματα σε διαφορετικά πανεπιστήμια να έχουν τελείως διαφορετικά μεγέθη διδασκόντων και μαθημάτων. Δηλαδή, ένα τμήμα να έχει 50 μαθήματα προαιρετικά και άλλο παρόμοιο 90», σημείωσε ο κ. Πανάρετος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 19:16