Ο Ιλχάν Αχμέτ προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ

Ο Ιλχάν Αχμέτ προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ
Υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά θα είναι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο πρώην βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία στις εκλογές της 6ης Μαΐου, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο κ. Αχμέτ είχε εκλεγεί με τη ΝΔ το 2004, ενώ στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στην περιφέρεια Ροδόπης, με ποσοστό 19,75%, έναντι 3,87% που συγκέντρωσε η ΔΗΜΑΡ, η οποία βρέθηκε στην έβδομη θέση.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, μετείχαν και στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ, που εισηγήθηκαν να τεθεί ο κ. Ιλχάν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Περιφέρεια Ροδόπης. Η εισήγηση έγινε δεκτή και, έτσι, αποφασίστηκε ο κ. Αχμέτ να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ροδόπης, συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ «στη βάση των πολιτικών αρχών και του προγράμματος του κόμματος».

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Αχμέτ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη Δημοκρατική Συμμαχία, μετά τη σύμπραξη της Ντόρας Μπακογιάννη με τη ΝΔ. Στην ανακοίνωσή του σημείωνε μεταξύ άλλων: «Η πολιτική μου φιλοσοφία δεν συνάδει με τη φιλοσοφία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά αλλά και με το πολιτικό-ιδεολογικό υπόβαθρο της Νέας Δημοκρατίας με την παρούσα ηγεσία».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012, 16:20