«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης έχουν σκοπιμότητες» για τις πρόωρες εκλογές

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 18:23
«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης έχουν σκοπιμότητες» για τις πρόωρες εκλογές
«Στηρίζουμε χωρίς σκοπιμότητες την κυβέρνηση Παπαδήμου και τον πρωθυπουργό στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να συμβάλουμε στην υπέρβαση της κρίσης και στην αποτροπή της χρεοκοπίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61.

Ταυτόχρονα επιχειρηματολόγησε κατά των πρόωρων εκλογών. «Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να συζητήσουμε αυτή την περίοδο- κι όσο δεν γνωρίζουμε την κατάληξη των διαπραγματεύσεων- για ημερομηνία εκλογών. Πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος της ευθύνης μας και των περιστάσεων και να αφήσουμε κατά μέρος τα μικροπολιτικά παιχνίδια», ανέφερε ο πρώην υπουργός και καταλόγισε σε «σκοπιμότητες» των ηγεσιών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ το κλίμα που δημιουργήθηκε στις συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου.

«Επειδή ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης έχουν τις δικές του ανάγκες και σκοπιμότητες, δεν μπορεί να ανοίγει μια πρόωρη συζήτηση για εκλογές», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Το θεωρούμε καταστροφικό για τη χώρα κι είναι ένα λανθασμένο, για να μην πω καταστροφικό, μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου που του επεσήμανε πως ακόμα και κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο κ. Μπεγλίτης απάντησε: «Μου είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθώ τις θέσεις των στελεχών του κόμματος, γιατί και αυτές οι θέσεις πολλές φορές έχουν αλλάξει την τελευταία περίοδο. Εγώ θέλω να παραμείνω στην κεντρική μας θέση ως παράταξη. Στις θέσεις που έχουν εκφραστεί δια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Από κει και πέρα, θα ήταν λάθος να μπούμε σε μια διαδικασία ερμηνείας των δηλώσεων, ή των συνεχών αλλαγών στις θέσεις των στελεχών. Και τα στελέχη μας έχουν την ευθύνη τους. Γιατί τα στελέχη μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου δεν συμμετέχουν ως αυτόνομες πολιτικές προσωπικότητες. Συμμετέχουν ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου κι όχι αυτόνομα στελέχη», σχολίασε.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 18:23