Ο Σαμαράς κατέθεσε μήνυση κατά Τσίπρα, Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 11:38
Ο Σαμαράς κατέθεσε μήνυση κατά Τσίπρα, Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλου
Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ελένης Τουλουπάκη και κατά παντός υπευθύνου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητεί την ποινική δίωξή τους για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμηση και ηθική αυτουργία σε αυτή, ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και τους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της σύστασης συμμορίας.

Στη μήνυσή του ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για «πρωτοφανή χυδαία πολιτικό-δικαστική σκευωρία που εξυφάνθη και εκτελέστηκε σε βάρος του από τη μηνυόμενη συμμορία… στην επιδίωξη μιας ετερόκλητης ομάδας προσώπων να εκτελέσει μεθοδικά το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Επιπλέον, αναφέρει ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να κατασκευάσει ένα σενάριο εμπλοκής των αντιπάλων της σε διαφθορά, προκειμένου να πετύχει την πολιτική τους εξόντωση και τη δική της επιβίωση.

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι οι αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων σε βάρος του είχαν σαφή στόχευση τον ηθικό του στιγματισμό, την κοινωνική και την πολιτική του απαξίωση.

Όπως αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς: «Στα σαράντα χρόνια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, από απλός βουλευτής Μεσσηνίας μέχρι το ύπατο αξίωμα του Πρωθυπουργού, έχω δει λάθη, υπερβολές, ακόμα και ακρότητες. Δεν έχω δει όμως ποτέ τέτοια σταλινικής εμπνεύσεως σκευωρία, από ανθρώπους που δεν διστάζουν καταπατώντας αξίες, νόμους και θεσμούς, να προβούν σε απόπειρα πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου τους, υπό την επίφαση του δήθεν ''πολέμου'' κατά της Διαφθοράς. Θλίβομαι για το κατάντημά τους και το κατάντημα των συνεργών τους, εντός και εκτός του Δικαστικού Σώματος» και προσθέτει: «Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι πολιτεύθηκα άμεμπτος, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έθνους. Ποτέ δεν με άγγιξαν ούτε με επηρέασαν τέτοιου είδους μικροπολιτικές μεθοδεύσεις. Επειδή όμως βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε οριακό σημείο ως Χώρα, και πάλι εξαιτίας του ίδιου ανθρώπου, θεωρώ χρέος και καθήκον μου να απευθυνθώ αρμοδίως στη θεσμική ηγεσία της Δικαιοσύνης, ζητώντας την αναλογούσα εκ του Συντάγματος και του νόμου δικαστική προστασία της προσωπικότητάς μου και εν γένει του οικοδομήματος των δικαιοκρατικών εγγυήσεων, διά του αυστηρού και προσήκοντος ποινικού ελέγχου και της κατά νόμον τιμώρησης των υπαιτίων, των εις βάρος μου τελεσθεισών αξιόποινων πράξεων».

«Ως Έλληνας πολιτικός σεβόμενος τη διάκριση των εξουσιών, ζητώ το ίδιο το δικαστικό Σώμα, να σταθεί όρθιο απέναντι στον θεσμικό του ρόλο, και να με προστατεύσει ως πολίτη, τόσο απέναντι σε αυτούς που εξύφαναν αυτήν την άθλια σκευωρία όσο και απέναντι σε αυτούς που πρόθυμα την υπηρέτησαν, είτε ως ψευδομάρτυρες είτε ως επίορκοι Εισαγγελικοί Λειτουργοί. Σημειώνω, δε, ότι τα παραπτώματα των εγκαλουμένων δικαστικών θα ήταν αδιανόητα, αν δεν τελούνταν υπό την πολιτική υπόδειξη και την πολιτική κάλυψη των μηνυομένων πολιτικών προσώπων» καταλήγει.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα καταθέτω μήνυση κατά του πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακοστημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

»Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα” είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.

»Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!

»Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στον χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.

»Αυτοί, λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πώς θα κρυφτούν.

»Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.

»Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως, θα λογοδοτήσουν!

»Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλυτώσουν».

Η δήλωση του κ. Σαμαρά:Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 13:30