Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας απόψε στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο υπέγραψε τις συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων και την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή τις καταψήφισε.

Σε σχέση με τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την έκπληξή του για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «καταψήφισαν τις δικές τους συμβάσεις, δεν έχουμε αλλάξει ούτε ένα κόμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να επιταχυνθούν οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών και κυρίως της Κρήτης, για την οποία αυτή την εβδομάδα γίνονται συζητήσεις, προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα που αφορά τον συνδυασμό της με την διασύνδεση της Κύπρου. «Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουμε πάρει αποφάσεις. Οι διασυνδέσεις είναι προτεραιότητα για περιβαλλοντικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους», ανέφερε.  

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα έκανε θάλασσα», ενώ σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι είναι συνένοχοι γιατί συμφώνησαν στην λύση της μείωσης του μεριδίου αγοράς της επιχείρησης από το 90% στο 50%, χωρίς αντάλλαγμα και των δημοπρασιών ενέργειας που ζημίωσαν τη ΔΕΗ κατά 600 εκατομμύρια ευρώ. Υπογράμμισε επίσης, ότι το θέμα είναι ανοικτό στη Βουλή, και η Δικαιοσύνη μπορεί να το διερευνήσει όπως νομίζει.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης