«Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει και υποτιμά ασύστολα τον ελληνικό λαό»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 21:14
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει και υποτιμά ασύστολα τον ελληνικό λαό»
Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την πρόταση του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Δραγασάκη για απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους.

«Ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα κάνει πέρα τα περί σεισάχθειας και της μονομερούς διαγραφής του χρέους και εισηγείται να εφαρμοστεί αυτό που ήδη εφαρμόζεται από το 2012, όταν έγινε το πιο εντυπωσιακό κούρεμα σε παγκόσμιο επίπεδο και η ριζική αναδιάρθρωση του χρέους! Διότι, προφανώς, η μακρά περίοδος χάριτος και η εντυπωσιακή επιμήκυνση της μέσης διαρκείας του χρέους στα 16,5 χρόνια (2,5 φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο) είναι αυτό που ονομάζει ο κ. Δραγασάκης “απόσυρση χρέους”» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Μήνες τώρα μιλάμε για παραμετρικές αλλαγές και για επιμήκυνση, όπως και για περαιτέρω μείωση επιτοκίων. Όλα αυτά είναι σημαντική μείωση του χρέους Και αυτό θα γίνει» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως από την άλλη πλευρά οι κ.κ. Λαφαζάνης και Κατρούγκαλος μιλούν για μονομερή κατάργηση των μνημονίων και κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένα απόλυτο αλαλούμ. Κάποιοι το παίζουν “ρεαλιστές” και κάποιοι “επαναστάτες”. Όλοι μαζί όμως κοροϊδεύουν και υποτιμούν ασύστολα τον ελληνικό λαό βάζοντας σε κίνδυνο όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί, μετά από μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ας σταματήσει πια τα πυροτεχνήματα και τους αυτοσχεδιασμούς ο ΣΥΡΙΖΑ και ας έρθει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να μάθει έστω τι συμβαίνει με το χρέος. Ο σεβασμός στις θυσίες του ελληνικού λαού είναι το ελάχιστο που πρέπει να επιδείξει η φιλόδοξη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Λαφαζάνης: «Διαγραφή χρέους χωρίς ορούς»
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 15:31

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 21:14