«Ο Τσίπρας την κοπανάει αφού φέσωσε τον λαό με 90 δις»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015, 11:38
«Ο Τσίπρας την κοπανάει αφού φέσωσε τον λαό με 90 δις»
Μήνυμα στους πολίτες πως στις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια διαμαρτυρίας έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καλώντας τους να «ενημερωθούν και να ψηφίσουν» με στόχο να βγει η χώρα από την κρίση.

«Καλώ τον Έλληνα πολίτη να πάει στην κάλπη, αφού συγκρίνει και αφού βγάλει το ροζ συννεφάκι που του καλλιέργησε ο κ. Τσίπρας» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως είπε και συνεχίζει να λέει ψέματα στον κόσμο και πως επιθυμεί να την «κοπανήσει» αφού πρώτα «φέσωσε τους πολίτες με 90 δισ.». «Μουλωχτά ο κ. Τσίπρας έκλεισε τη Βουλή και κατευθείαν πάει σε εκλογές για να μην μάθουν οι πολίτες τα νέα μέτρα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για τηλεμαχία. Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως έλεγε ψέματα και αιφνιδίασε τους πάντες, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην κινηθούν στη λογική της ψήφου διαμαρτυρίας, καθώς, όπως είπε, έτσι δεν θα λυθούν τα προβλήματα.

«Αν το παλιό κατεστημένο σε 40 χρόνια, πράγματι, δημιούργησε 400 δισ. χρέος, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, αυτός σε έξι μήνες μάς φέσωσε 90 δισ., ας κρίνουν οι πολίτες, 90 δις κόστος είναι πολλά για την αγανάκτηση. Κάνω έκκληση στους πολίτες να ενημερωθούν, να κρίνουν και να ψηφίσουν. Δεν υπάρχει περιθώριο διαμαρτυρίας. Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση μακράς θητείας από αυτήν τη Βουλή» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για μονοκομματικές κυβερνήσεις αλλά για κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Καταφέραμε από τον Ιούνιο να κάνουμε έξι εκλογές σε ένα χρόνο. Αυτό δημιουργεί αστάθεια και διώχνει επενδύσεις. Οι πολίτες μάς δίνουν εντολή να λύσουμε το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στους πολίτες και να τους ξαναλέμε δώσε μας εντολή και πάλι» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Διαβάζοντας το κείμενο των 53, είναι πολύ χειρότερο από αυτό της Αριστερής Πλατφόρμας. Τον Φεβρουάριο θα ξαναέχει πρόβλημα και θα ξαναέχουμε εκλογές έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας είχε την πλειοψηφία στη Βουλή και δεν χρειαζόταν να πάει σε εκλογές. Μάλιστα, επεσήμανε πως έχει περάσει ο χρόνος των μονοκομματικών κυβερνήσεων. «Είναι η εποχή των συναινέσεων και των συζητήσεων. Απαιτείται και θεσμική συζήτηση με τοπικούς παράγοντες, όλα τα μεγάλα έργα απαιτούν συναινέσεις και κουβέντα» είπε. «Εγώ έχω δείξει πως θέλω συνεννόηση, αλλά ο κ. Τσίπρας έχει δείξει πως θέλει να την κοπανήσει. Όταν λέει πως θα κυβερνήσει, είτε αυτοδύναμος, είτε με τους ΑΝΕΛ, που όπως φαίνεται δεν θα μπουν στη Βουλή, δείχνει πως θέλει να φύγει», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως το επέβαλε για ιδεολογικούς λόγους «καθώς είναι αντίθετος με οτιδήποτε ιδιωτικό». Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως στη σελίδα 35 του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ρητή αναφορά σε αυτή την αύξηση, παρά το γεγονός ότι ακόμα και η Κομισιόν δηλώνει, σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, αντίθετη με αυτή την προοπτική. «Παρότι υπάρχει προεκλογική περίοδος, η ΝΔ κινείται υπεύθυνα και πρέπει αυτή την ώρα να παγώσει αυτό το μέτρο» τόνισε. Όπως ανέφερε, έχει ζητήσει συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ για να συζητήσει αυτό το θέμα, όπως και τα θέματα της μετανάστευσης αλλά και για να ξεπαγώσουν τα έργα ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η συνάντηση αυτή θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα, στις 8 ή στις 9 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο.

Για τα μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι με τις αξιολογήσεις θα υπάρξει ενα περιθώριο, «εφόσον έχεις χτίσει την αξιοπιστία σου» να υπάρξουν αλλαγές. Όσον αφορά τα μέτρα που προβλέπονται για τους αγρότες, είπε πως δεν θα ψηφίσει την φορολογία τους. «Προχωράμε σε ένα μητρώο αγροτών, υπάρχουν ισοδύναμα, δεν προχωρώ σε πλειστηριασμό υποσχεσιολογίας, όλα αυτά θα επανακαθοριστούν σε συζήτηση με τους εταίρους και θα έχω προτάσεις. Δεν θα τα συζητήσω όπως έλεγε ο Τσίπρας και δεν είχε προτάσεις», σημείωσε.
Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως υποσχέθηκε σε κάθε κοινωνική ομάδα κάτι και δεν έκανε τίποτα, σε αντίθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ που είχε προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης.

Όσον αφορά την κ. Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως εκπροσωπεί έναν θεσμό. «Θα μπορούσε να είχε κάνει την πρόταση μομφής ο κ. Τσίπρας, όταν είδε τη θεσμική δυσαρμονία και όχι τώρα να την καταγγέλλει» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η κ. Κωνσταντοπούλου είναι διαβασμένη, έχει ένα ιστορικό όνομα στον χώρο της Αριστεράς και θα παίξει ρόλο τα επόμενα χρόνια σε αυτόν τον χώρο. «Ας συνεννοηθούν γιατί θα τους κάνει άνω-κάτω» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το προσωπικό ύφος του και τα όσα λέει κατά καιρούς για τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει. «Εγώ ποτέ δεν κορόιδεψα τον λαό, έτσι είμαι, μεγάλωσα στα Εξάρχεια. Εγώ δεν είδα την ίδια αντίδραση όταν μας αποκάλεσε δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες, γερμανοτσολιάδες, δεν είδα την ίδια αντίδραση όταν πήγε στη Ρόδο ο κ. Τσίπρας και είπε ιδού η Ρόδος σε 15 μέρες θα δείτε και το πήδημα. Δεν είμαι αγενής, έχω την αστική ευγένεια. Αλλά δεν θα αλλάξω. Αυτός είμαι. Ας μη με ψηφίσουν. Εγώ δεν μπορώ να κινηθώ έτσι, θα παραμείνω αληθινός και παρορμητικός» τόνισε.Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015, 13:15