Πλειστηριασμοί από το 2014

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 14:01


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρώτη φάση της μερικής άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις αρχές του 2014 θα αφορά κυρίως επιχειρηματίες, εμπόρους και λιγότερα από 10.000 ακίνητα. Αυτά συμφωνήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη. 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του μετά το τέλος της σύσκεψης είπε: «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» . Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Την εκτίμηση ότι το θέμα των πλειστηριασμών έκλεισε, μετέφερε ο κ. Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών εκείνος απάντησε «νομίζω πως ναι». Είπε ακόμη ότι στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν διάφορα θέματα. 

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη. Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας» ήταν η ακριβής δήλωση του κ. Βενιζέλου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και ότι συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 15:18