Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση του Σοφοκλή Πρινιωτάκη, ενός εκ των υπευθύνων της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις», από την εισαγγελέα Εφετών, Μαρία Μαλούχου.

Με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητεί να απορριφθεί και η τελευταία αίτηση αποφυλάκισης του Σοφοκλή Πρινιωτάκη, που κατηγορείται για την υπόθεση του «αμαρτωλού» ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κατέληξε «υπερτιμολογημένο» στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τρία ακόμα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, η εισαγγελέας προτείνει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ο γιος του, Θόδωρος Πρινιωτάκης. Συγκεκριμένα, ζητεί να αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα. Τον τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Πριν από ένα μήνα, πάντως, το δικαστικό συμβούλιο είχε κρίνει πως δεν έχουν σταματήσει να υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους διατάχθηκε η προσωρινή τους κράτηση. Ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης στην αίτησή του επέμενε πως δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία και ζητούσε, μάλιστα, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο.

Τόσο ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης όσο και ο γιος του, Θόδωρος, αλλά και ο Γ. Αποστολίδης, όλοι τους υπεύθυνοι της ίδιας χρηματιστηριακής, εμφανίζονται από το κατηγορητήριο «ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία επιδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων» και συγκεκριμένα «τη διάπραξη του κακουργήματος της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και ειδικότερα ασφαλιστικών ταμείων υπό περιστάσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές ως έχουσες αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης