Π. Σκουρλέτης: Το «παραιτηθείτε» συνιστά παραίτηση της ΝΔ από τη σοβαρότητα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016, 23:24
Π. Σκουρλέτης: Το «παραιτηθείτε» συνιστά παραίτηση της ΝΔ από τη σοβαρότητα
«Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για μια δική τους παραίτηση από τη σοβαρότητα», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας το σύνθημα «Παραιτηθείτε» ως πρόταση της ΝΔ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και ειδικά στη ΝΔ, ενώ έκανε λόγο και για στρατηγική κινητοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Είπε ότι την ώρα που τα εγκαίνια του ΤΑΡ αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης και πως σύντομα αναμένεται να εκδηλωθούν επενδυτικά σχέδια, το δυστύχημα είναι πως μέσα από τις δυσκολίες και τις προσπάθειες της κυβέρνησης υπάρχει μία αντιπολίτευση, ειδικά η ΝΔ, η οποία κινείται στο φάσμα του αρνητισμού.

Ο υπουργός, αναφερόμενος στη συζήτηση των τελευταίων ημερών με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα, διερωτήθηκε πόσο προοδευτικό είναι το κάλεσμα και στηλίτευσε τον ρόλο της ΝΔ. Χαρακτηριστικά είπε: «Ας κοιτάξουμε λίγο τα συνθήματα του καλέσματος. Όχι κόμματα, όχι συνδικάτα, όχι χρώματα. Πόσο προοδευτικό είναι ένα τέτοιο κάλεσμα. Διότι κανείς εναντιώνεται σε ένα κόμμα για τις απόψεις του, όχι γιατί υπάρχει, διότι όταν έχεις έναν συνολικό αρνητισμό απέναντι στα κόμματα, στα συνδικάτα, τα οποία αποτελούν μια κατάκτηση στον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων των εργαζομένων, όταν έχεις μια τέτοια απολιτική προσέγγιση, προετοιμάζεις το έδαφος για να πεις όχι στη δημοκρατία.

»Πολλοί φλερτάρουν με αυτές τις απόψεις. Φλερτάρει και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει υιοθετήσει την ακροδεξιά ρητορική του κ. Σαμαρά, ο οποίος παίζει πλέον ένα ρόλο κηδεμόνα στα πράγματα, παρά το γεγονός ότι έφυγε κακήν κακώς από τη ΝΔ. Εμφανίζονται ως άχρωμοι, όταν την ίδια στιγμή καλούν, απ' ό,τι μαθαίνω από τις εφημερίδες, οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ να δηλώνουν συμμετοχή. Και ποια είναι η πρόταση αυτή τη στιγμή της ΝΔ, "παραιτηθείτε". Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για μία δική τους παραίτηση από τη σοβαρότητα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016, 23:24