Π. Χαϊκάλης: «Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, 10:43
Π. Χαϊκάλης: «Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό»
«Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε το Σάββατο ο Παύλος Χαϊκάλης, απαντώντας την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει μήνυση εναντίον του, με αφορμή δηλώσεις για την απόπειρα χρηματισμού του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά ότι ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.

Τόνισε πως πρέπει να δοθεί άδεια για να ακουστεί το υλικό και να φανεί για ποιους ενεργούσε ο καταγγελλόμενος.


Ο κ. Χαϊκάλης σημείωσε ακόμη ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον φίλο του Λάκη Λαζόπουλο, στον οποίο και έδωσε το οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του με τον καταγγελλόμενο για να το επεξεργαστεί. «Αν το έβγαζα εγώ, επειδή είχα κάνει την υποκλοπή, θα πήγαινα φυλακή» πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, πως ο κ. Λαζόπουλος είναι δημόσιο πρόσωπο με αξιοπιστία και ήταν κατάλληλος να το επικοινωνήσει στον κόσμο, δεδομένου μάλιστα ότι η απόπειρα έληξε αφότου ο καταγγελλόμενος να δεν προσήλθε στο τελευταίο συμφωνημένο ραντεβού.

Σε ερώτηση γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος χρόνος δημοσίευσης, εν μέσω της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή, ο κ. Χαϊκάλης απάντησε: «Τι, θα περιμέναμε να βγάζαμε το θέμα μετά τη διαδικασία;».

Ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε επίσης ότι είχε δώσει πριν από μήνες στον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, 12:03