Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα σώματα ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχόλια που διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Τζανακόπουλο, σχετικά με τη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

«Εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται, αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο στρατός», διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F16, των Mirage και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο υπερψηφίσθηκε από την ολομέλεια της Βουλής. Υπενθύμισε δε, στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι ο κυβερνητικός συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος, είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015 ότι «ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήρθε για να «δραπετεύσει» από την ευθύνη ή να την αποφύγει, αλλά αντιθέτως, με δουλειά και αποτελεσματικότητα θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης