Παπαδημούλης: «Tο Eurogroup vα ανοίξει τον δρόμο για δίκαιη και ισχυρή ανάπτυξη»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, 20:19
Παπαδημούλης: «Tο Eurogroup vα ανοίξει τον δρόμο για δίκαιη και ισχυρή ανάπτυξη»
Το αίτημα να ενισχυθεί άμεσα ο δημοκρατικός έλεγχος και η ευρωπαϊκή λογοδοσία του Eurogroup, έθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώπιον των Επιτρόπων που κατέχουν τα οικονομικά χαρτοφυλάκια Βάλντις Ντομπρόβσκις και Πιερ Μοσκοβισί.

«Ως πότε το Eurogroup θα αποφασίζει πίσω από κλειστές πόρτες;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία ότι «το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, με τη συμβολή και της Κομισιόν θα ανοίξει τον δρόμο για δίκαιη και ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα».

«Νομίζω ότι αυτός είναι ένας στόχος, όχι μόνο ελληνικός, αλλά και ευρωπαϊκός», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο «Έγγραφο προβληματισμού σχετικά με την εμβάθυνση της ΟΝΕ έως το 2025», ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, ζήτησε περισσότερη σαφήνεια και τόλμη και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Απευθυνόμενος δε, προς τους δύο Επιτρόπους που την εκπροσωπούσαν στην ολομέλεια, είπε: «Έχετε περίσσευμα διαπιστώσεων και έλλειμμα προτάσεων. Χρειαζόμαστε νέες, τολμηρές λύσεις, με ενίσχυση της ανάπτυξης, της πολιτικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας, της δημοκρατικής λογοδοσίας και της αλληλεγγύης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Δίνοντας τέλος την κατεύθυνση για το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως «χρειάζεται περισσότερη πολιτική και δημοκρατική Ευρώπη, όχι μόνο αγορά» - και για να γίνει αυτό, «χρειάζεται να ενισχυθεί ο ρόλος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν, καθώς και να συγκροτηθεί ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, 20:19