Παράταση αγωνίας για τις βουλευτικές έδρες σε Ροδόπη και Ξάνθη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, 10:35
Παράταση αγωνίας για τις βουλευτικές έδρες σε Ροδόπη και Ξάνθη
Για τις 8 Ιουνίου μετατέθηκε η εκδίκαση στο ανώτατο Εκλογοδικείο των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί κατά των αποτελεσμάτων της κατανομής των εδρών στις τριεδρικές περιφέρειες της Ροδόπης, της Ξάνθης και της Κέρκυρας.

Η υπόθεση επρόκειτο να εξεταστεί την Τετάρτη 25 Μαΐου, αλλά εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκε και ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 8 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2014, όπου συνέβη η παραδοξότητα της μη εκλογής «γαλάζιων» βουλευτών στις τρεις εκλογικές περιφέρειες όπου η Νέα Δημοκρατία είχε βγει δεύτερη, κατατέθηκαν ενστάσεις από πολίτες, οι οποίοι επικαλούνται ότι προσβάλλονται από την κατανομή οι αρχές της ισότητας της ψήφου και της αναλογικής εκπροσώπησης.

Στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης άμεσα ενδιαφερόμενοι για το αποτέλεσμα, που θα έχουν οι παραπάνω προσφυγές, είναι οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέξανδρος Κοντός, οι οποίοι προσδοκούν να ανακαταλάβουν τις οικείες βουλευτικές έδρες, με την ταυτόχρονη απώλεια αυτών από τους εν ενεργεία βουλευτές, κ.κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Γρηγόρη Στογιαννίδη.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, 11:21