Παραίτηση του πρόεδρου της ΕΡΤ3 ζητεί η ΝΔ Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 18:27
Παραίτηση του πρόεδρου της ΕΡΤ3 ζητεί η ΝΔ Θεσσαλονίκης
Την παραίτηση του πρόεδρου της ΕΡΤ3 Γιάννη Μυλόπουλου ζητεί η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο Facebοok.

«Ένας άνθρωπος που υπηρετεί θεσμικά τη δημόσια ενημέρωση, οφείλει να γνωρίζει πως στην εποχή των νέων μέσων, τα social media, αποτελούν δημόσιο βήμα, ισοδύναμο -αν όχι υπέρτερο σε πολλές περιπτώσεις- των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης και διάχυσης απόψεων.

Κι αν ακόμα δεχτεί κάποιος, πως ο θεσμικός ρόλος του προέδρου της ΕΡΤ3 δεν απαγορεύει στον κ. Μυλόπουλο να εκφράζει δημόσια τις πολιτικές του απόψεις και προτιμήσεις, σίγουρα δεν του επιτρέπει να χλευάζει, να ειρωνεύεται, να προσβάλει τον τέταρτο θεσμικό πυλώνα της Δημοκρατίας μας, που είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και οποιονδήποτε άλλον πολίτη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν ο κ. Μυλόπουλος δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ3, οφείλει η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση της ΕΡΤ να του αφαιρέσουν τη θεσμική ιδιότητα που κατέχει, για να την αποκαταστήσουν και να την προστατέψουν«, καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΡΤ3, απάντησε μέσω Facebook, σημειώνοντας ότι «δεν με κατηγορούν για μεροληψία κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως προέδρου της ΕΡΤ3, - δεν έχουν άλλωστε και τίποτε να πουν - αλλά με εγκαλούν για την ελεύθερη έκφραση της γνώμης μου ως πολίτη. Αμφισβητούν δλδ το δικαίωμά μου να εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις μου. Δηλαδή λογοκρισία! Θα δούμε πολλά ακόμη μέχρι την Κυριακή...»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 18:28