«Είναι προφανές ότι η “αξιοπρέπεια” και το “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ αφού λιάστηκαν, εξαφανίστηκαν», αναφέρει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τοποθέτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος πρότεινε να γίνει καταγραφή του οικονομικού προφίλ των μεταναστών και προσφύγων.

Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει τον κ. Μάρδα «υπουργό της “δεύτερης φορά αριστερά” κυβέρνησης» και του καταλογίζει ότι συνδέει «την οφειλόμενη, ηθικά και νομικά, προστασία των προσφύγων με τον τραπεζικό τους λογαριασμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Μάρδας είχε σημειώσει ότι «η σκέψη είναι να γίνει καταγραφή του οικονομικού προφίλ των μεταναστών και στο σύνολο αυτών υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έχουν ένα σύνολο χρημάτων που βρίσκεται σε κάποιες τράπεζες του εξωτερικού. Αυτό το σύνολο των ατόμων μπορεί να ενταχθεί σε μια ρύθμιση που έχουμε, ή να γίνει μια καινούργια ρύθμιση, αναφέρομαι στην υφιστάμενη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία εάν κάποιος φέρει 250.000 ευρώ στη χώρα τότε έχει μια ευνοϊκή μεταχείριση ως προς την αγορά μιας κατοικίας και ως προς το δικαίωμα παραμονής στη χώρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης