Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το Βατοπέδι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009, 13:26
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το Βατοπέδι

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν 30 άτομα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, Κυριάκος Καρούτσος, άσκησε πριν από λίγο ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για έξι κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Με διάταξη του κ. Καρούτσου, 33 από τα συνολικά 63 άτομα, που εξετάστηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου, απαλλάσσονται γιατί δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους για τη διάπραξη των αξιοποίνων αυτών πράξεων. Ανάμεσά τους, μέλη του ηγουμενοσυμβουλίου, ο νυν πρόεδρος και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ονόματα όσων απαλλάσονται δεν περιλαμβάνονται αυτά του ηγούμενου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου, της συμβολαιογράφου Κατερίνας Πελέκη, του πατέρα της Διονύση και του αδελφού της Δημήτρη. Επίσης, περιλαμβάνονται ορκωτοί εκτιμητές -μέλη της ΚΕΔ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η δίωξη αφορά: απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, απάτη από κοινού, ψευδή βεβαίωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε κάποιες από τις παραπάνω πράξεις, παράβαση καθήκοντος, παράνομη μεταβίβαση μνημείου και παράβαση του νόμου περί κτισμάτων.

Η υπόθεση "οδεύει" προς κύρια ανάκριση και τις διώξεις θα προσωποποιήσει η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

(Πρώτη καταχώρηση: 18 Μαϊου, 13:00)

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009, 13:26