Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για το προσφυγικό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, 21:12
Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για το προσφυγικό
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι υιοθετεί τις αυστριακές θέσεις περί ανεπαρκούς ελέγχου των ελληνικών συνόρων. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι «πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση και να επιστρέψουμε στο σύστημα Σένγκεν».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ υποστηρίζει ότι «η ετοιμότητά μας να σταθούμε δίπλα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ωρών αποτελεί ένα τεστ για τον ευρωπαϊσμό μας».

«Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνωρίζουν την ευρωπαϊκή διάσταση του προσφυγικού, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ, συνεχίζει την ακροδεξιά και ξενοφοβική παράδοση του κ. Σαμαρά, σε πλήρη σύμπνοια με τον αντιπρόεδρό του, Α. Γεωργιάδη, που στην ΕΡΤ, υιοθετεί τις αυστριακές θέσεις περί ανεπαρκούς ελέγχου των ελληνικών συνόρων. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ συντάσσεται με τις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης και έτσι προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες στη χώρα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, 21:16