Πιτέλα: Η Ελλάδα έκανε πολλά, σειρά των δανειστών τώρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, 05:11
Πιτέλα: Η Ελλάδα έκανε πολλά, σειρά των δανειστών τώρα
Επίτιμος δημότης της Αθήνας θα γίνει σήμερα ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Ιταλός πολιτικός επισήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα. Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχτηκα την ανακήρυξή μου αφού πάντοτε είχα ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την Αθήνα την οποία θεωρώ κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας μας».

«Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη» συνεχίζει ο Ιταλός πολιτικός τονίζοντας ότι η πολιτική του ομάδα «στήριξε την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την κοινωνική και οικονομική κρίση».

«Θεωρούμε ότι η Ελλάδα έκανε πολλά και είναι τώρα η σειρά των δανειστών να κάνουν το βήμα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα, ενώ θεωρούμε απαραίτητο η όποια συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις να ανταποκρίνεται στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» επισημαίνει ακόμη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιταλός πολιτικός ο οποίος θα έχει στην Αθήνα συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ερωτηθείς τέλος από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιδείνωση των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας ο Τ. Πιτέλα χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη ρητορική Ερντογάν τονίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «πρέπει να καταλάβει ότι ως υποψήφια προς ένταξη, η χώρα του οφείλει να συμπεριφέρεται κατά τρόπο ευρωπαϊκό και όχι να υποδαυλίζει εντάσεις και να χρησιμοποιεί απαράδεκτες ορολογίες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Επίτιμος δημότης Αθήνας ο Τζιάνι Πιτέλα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, 05:11