Ποτάμι: Παρέμβαση υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, 17:25
Ποτάμι: Παρέμβαση υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής
Παρέμβαση υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής πραγματοποίησαν οι Μίλτος Κύρκος και Γιάννης Μεϊμάρογλου, τασσόμενοι εναντίον της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη για αποχώρηση του Ποταμιού από τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος αξίωσαν την παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής, υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους, οι οποίοι αφορούν:

  • τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης
  • την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα
  • την αναμόρφωση της γεωργίας
  • την τόνωση του τουρισμού
  • τη διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού πλαισίου.

Ταυτόχρονα, πρότειναν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των παραπάνω μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει τις δράσεις των πρώτων 100 ημερών, του ενός χρόνου και των τριών επόμενων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης και όσοι υποστηρίζουν την πρότασή του δεν επιθυμούν η συγκεκριμένη πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία επικαλούμενοι διαδικαστικούς λόγους.

Οι βουλευτές πάντως κάνοντας έντονη αυτοκριτική για τη στάση τους στήριξαν την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ποτάμι , καθώς η συνεδρίαση είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους, «Ο Γ. Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού».

Ο Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.

O Σπ. Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

O Σπ. Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».

Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης κι άλλα στελέχη. «Σας καλώ να μην τα παρατήσουμε. Να μην ενδώσουμε τόσο εύκολα σε ένα νέο ''όχι'', σε μια πορεία χωρίς στρατηγική, σε ένα άλμα στο κενό» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά».

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα με ψηφοφορία και εν συνεχεία ο επικεφαλής του Ποταμιού θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα και τις αποφάσεις του.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, 17:25