Πρόσκληση για συνάντηση με Γ. Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, 18:52
Πρόσκληση για συνάντηση με Γ. Παπανδρέου
Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, είχε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά την οποία εξετάστηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, μεταξύ άλλων, αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κατάσταση στις δύο χώρες, καθώς και γι' άλλα θέματα διμερούς και περιφερειακού χαρακτήρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Ν. Γκρούεφσκι, με στόχο την βελτίωση των σχέσεων και την ώθηση της διαδικασίας για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Η τηλεφωνική συνομιλία, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε μετά την επιστολή του κ. Γκρούεφσκι προς τον κ. Παπανδρέου, που απέστειλε την Τρίτη και στην οποία περιέχεται πρόσκληση για συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών στην ΠΓΔΜ ή σε άλλο μέρος, το οποίο θα μπορούσε προσδιοριστεί από κοινού, στο πλαίσιο της προώθησης των διμερών σχέσεων και των προσπαθειών για την επίλυση του μοναδικού ανοιχτού ζητήματος μεταξύ των δύο χωρών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, 19:41