Γ. Σακελλαρίδης: Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 10:58
Γ. Σακελλαρίδης: Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας
Μετά τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε την ανάγκη για εισροή ρευστού στα κρατικά ταμεία.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον «ΒΗΜΑ FM 99,5», ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης προανήγγειλε «νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό Δημόσιο», προσθέτοντας πως τα χρηματοδοτικά κενά αποτελούν ένα ζήτημα «που αφορά και τους εταίρους μας».

«Προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι γνωστό, το γνωρίζαμε και εμείς και πριν αναλάβουμε και το βλέπουμε τώρα και στην πράξη. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα πάντα, ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό Δημόσιο και στα ελληνικά ταμεία, αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά κενά, καθώς και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, και αυτό είναι ένα ζήτημα, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει».

Μια ημέρα νωρίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχτηκε πως θα υπάρξει πρόβλημα με την αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ τον προσεχή Ιούλιο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα έχουμε πρόβλημα όσον αφορά στη ρευστότητα του Δημοσίου».

Διαβάστε επίσης:
Βαρουφάκης: «Προβλήματα στην αποπληρωμή ΔΝΤ και ΕΚΤ», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, 20:01

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 11:06