Σε αναζήτηση εθνικής συνεννόησης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, 13:57


Εθνικό διάλογο στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσει η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο Πρωθυπουργός προτίθεται να καλέσει σε εθνικό διάλογο όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου και προσθέτει ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. «Θέλω να πιστεύω», σημειώνει, ότι «οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση».

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες»​Φυσικά, προσθέτει ο κ. Τσίπρας, «ο δρόμος της καταγγελίας και της αδιέξοδης πολιτικής δημαγωγίας παραμένει πάντα εύκολος, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ώριμες και αναγκαίες , η κοινωνία το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στην παιδεία, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες».Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη συνεργασίας και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, σημειώνοντας ότι «είναι επιτέλους η ώρα να πάμε σε μια ευρεία και συνολική μεταρρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, αλλά στην ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, 14:01