Εν εξελίξει βρίσκεται η συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Αννας Διαμαντοπούλου με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Εβδομάδα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος αποχώρησε λίγο πριν τις 18.00.

«Ζητάμε από την υπουργό να αποσύρει τα δύο διατάγματα για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωποι των νησιών και του εμπορικού κόσμου ζητούν από τους ναυτεργάτες να μην υλοποιήσουν την απόφασή τους, ενώ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κάνουν, ήδη, λόγο για ακυρώσεις και μεταφορές εισιτηρίων σε άλλες ημέρες.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις, όμως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί συνεδρίασε το συμβούλιο της ΠΝΟ το οποίο αποφάσισε να μην προχωρήσει τελικά σε αλλαγή του καταστατικού της συνομοσπονδίας, ενώ συζητήθηκε σε κλίμα έντασης και το θέμα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τη Μ.Εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης