Τη Ρόδο και την Κω επισκέπτεται στο τέλος της εβδομάδας ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης θα βρίσκεται συγκεκριμένα στη Ρόδο την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο περιοδείας στα νησιά του Αιγαίου τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της αυξημένης ροής μεταναστών ενώ την ίδια μέρα θα επισκεφτεί και την Κω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη στα Δωδεκάνησα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο οποίος όπως έγινε γνωστό θα έχει σειρά συναντήσεων και επαφών στις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα αναμένεται να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω υπηρεσίες στα δύο μεγάλα νησιά, κυρίως σε ότι αφορά την έλλειψη προσωπικού, τους παράτυπους μετανάστες και την αντιπυρική περίοδο το καλοκαίρι. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τους τοπικούς φορείς.

Την Πέμπτη ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος αλλά και του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ναυτιλίας ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας εξαιτίας της πίεσης που δέχεται η χώρα από τα κύματα των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών.

«Υπάρχουν διευθύνσεις στο υπουργείο που έχουν άμεση ανάγκη στελέχωσης. Υπάρχουν Λιμενικοί και πολιτικοί υπάλληλοι σε σημείο νευρικής κρίσης από την πίεση που δέχονται» δήλωσε ο υπουργός: «Σε πρώτη φάση σταματήσαμε τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα ώστε να μην αποδυναμώσουμε τη στελέχωση» και πρόσθεσε: «Έχουμε να κινηθούμε με τα δεδομένα που έχουμε. Είναι ένας πρώτος κατευθυντήριος σχεδιασμός Θα ενισχύσουμε τις τρεις περιφέρειες του ανατολικού Αιγαίου με 205 στελέχη του Λιμενικού».

Έτσι σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, σε ότι αφορά την Ρόδο θα σταλούν 10 λιμενικοί στη Σύμη, 46 στην Ρόδο, 20 στη Λέρο, 15 στην Κάλυμνο και 33 στη Κω.

«Το ότι είναι δύσκολες οι λύσεις δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε. Ο έλεγχος των προσφύγων θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα και για θέματα ασφάλειας. Υπάρχουν συνδυαστικές δράσεις για να έχουμε αποτελέσματα.» κατέληξε ο κ. Δρίτσας.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης