Εκατέρωθεν πυρά με αφορμή το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014, 14:33
Εκατέρωθεν πυρά με αφορμή το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
Να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ζητεί η Ρένα Δούρου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική κατά του υπουργού Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου επειδή δεν έχει τηρήσει σχετική δέσμευσή του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε ανακοίνωσή της η Ρένα Δούρου επισημαίνει ότι σήμερα, δύο μήνες μετά, «ο κ. Βενιζέλος, κι ενώ πρόκειται την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Ουάσινγκτον, δεν έχει συγκαλέσει το ΕΣΕΠ».

«Την ίδια στιγμή», προσθέτει, «οι εξελίξεις σε σοβαρά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και του ευρύτερου περίγυρού της, πυκνώνουν και επιτείνονται, και λόγω της άσκησης της Προεδρίας της ΕΕ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «έχει επιλέξει την εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, αποφεύγοντας ακόμη και τη στοιχειώδη ενημέρωση των κομμάτων για κρίσιμα θέματα, που ενδεχομένως να διαμορφώσουν καθοριστικά μελλοντικές εξελίξεις».

Απάντηση από το ΥΠ.ΕΞ.


Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Αν η κα Δούρου, πριν εκδώσει την ανακοίνωση της, ρωτούσε πότε προγραμματίζεται η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, θα ήξερε ότι η συνεδρίαση είχε σχεδιαστεί για την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και αναβλήθηκε για μία εβδομάδα λόγω της μετάβασης του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014, 14:43