Τα προβλήματα των μεταναστών συζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική», με εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών.

Ειδικότερα, είχε επαφές με εκπροσώπους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, του Συλλόγου Μαροκινής Κοινότητας, της οργάνωσης Action Congo Hellas, της Αφγανικής Κοινότητας, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας -Πακιστάν αλλά και της Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθηνών και της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μετώπου, η συζήτηση ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματα των μεταναστών, αλλά και των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας και πέριξ αυτού όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η οδός Αχαρνών.

Ανέδειξε επίσης την ανεπαρκή έως ανοιχτά εχθρική αντιμετώπιση των μεταναστών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τις αρμόδιες αρχές, και ιδιαίτερα την στάση της αστυνομίας.

Εντόπισε επίσης την εγκληματική δράση ακροδεξιών συμμοριών που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη απελπισία, ντόπιων και μεταναστών και να την μετατρέψουν σε διχαστικό μίσος και πράξεις άμεσης βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης