Συνάντηση Δ. Δρούτσα με στελέχη του γερμανικού SPD

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 20:51
Συνάντηση Δ. Δρούτσα με στελέχη του γερμανικού SPD
«H κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία. Είμαστε μέλη της Νομισματικής Ένωσης και πρέπει να εργαστούμε μαζί για να υπερβούμε την κρίση», δήλωσε η βουλευτής του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Αγγέλικα Σβαλ-Ντίρεν, μετά τη συνάντηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του SPD με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα.

«Έχουμε εντυπωσιαστεί», τόνισε η Γερμανίδα βουλευτής «από τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, και υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις και ελπίζουμε ότι θα έχει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή από τον λαό, στις προσπάθειες που έχει δρομολογήσει και οι οποίες είναι πάρα πολύ δύσκολες».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τη στάση της καγκελαρίου Μέρκελ, ως προς την υλοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η κα Σβαλ-Ντίρεν απάντησε ότι «η στάση της καγκελαρίου και η επιφυλακτικότητα που έχει δείξει ως προς την υποστήριξη της Ελλάδας δεν είναι πάντα κατανοητή» και υπογράμμισε ότι «είναι προς όφελος όλων μας να παραμείνει σταθερή η Νομισματική Ένωση. Η κα Μέρκελ έχει συμφωνήσει στη δημιουργία αυτού του μηχανισμού στήριξης και θα εργαστούμε όλοι, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός».

Η βουλευτής του SPD δέχθηκε επίσης ότι «τα προβλήματα της Ελλάδας δεν γίνονται πάντα κατανοητά στη Γερμανία. Ούτε είναι σαφές πόσες μεταρρυθμίσεις έχει δρομολογήσει η Ελλάδα και πόσα μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

«Έχουμε εντυπωσιαστεί», είπε καταλήγοντας «από αυτά που πληροφορηθήκαμε και θέλουμε να τα μεταφέρουμε στους συναδέλφους μας και στη γερμανική κοινή γνώμη για να έχει μια καλύτερη οπτική της Ελλάδας και του τι γίνεται εδώ».

Στην αντιπροσωπεία μετείχαν επίσης η αναπληρώτρια πρόεδρος της Κ.Ο. Έλκε Φέρνερ, ο Μάνφρεντ Ζέλμερ και ο Χάραλντ Μπερβάνγκερ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 21:03