Συνάντηση Δραγασάκη με το προεδρείο της ΟΤΟΕ αύριο το μεσημέρι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, 10:24
Συνάντηση Δραγασάκη με το προεδρείο της ΟΤΟΕ αύριο το μεσημέρι
Με το προεδρείο της ΟΤΟΕ αναμένεται να συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης (σ.σ.: στις 14.00) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με θέμα συζήτησης τις πρόσφατες εξελίξεις στις τράπεζες.

Τη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και με την ιδιότητα του εποπτεύοντος κυβερνητικού στελέχους του χώρου των τραπεζών ζήτησε η ΟΤΟΕ, προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις της για τον επιχειρούμενο έλεγχο των τραπεζών από τους δανειστές και την αξιολόγηση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών που αποκλείει ικανά και έμπειρα στελέχη ενώ, παράλληλα, καταργεί τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια.

Παράλληλα, θα θέσει και το θέμα της αναζήτησης λύσεων (στο πλαίσιο σχετικής κλαδικής ρύθμισης) που αφορά τους τραπεζοϋπαλλήλους των συνεταιριστικών τραπεζών που έχασαν την εργασία τους όταν έκλεισαν οι τράπεζες αυτές.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, για όλα αυτά θα ζητήσει απαντήσεις από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στη συνέχεια θα καθορίσει ανάλογα την στρατηγική της.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή το θέμα τράπεζες και οι εξελίξεις σ' αυτές έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες, η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι απαιτείται εγρήγορση και παρέμβαση στην κατεύθυνση αναζήτησης αποδεκτών λύσεων που θα διασφαλίσουν την ομαλότητα και την ασφάλεια στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος για όλους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, 10:30