Η ενημερωτική εκστρατεία για την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων σε σχέση με την προσφυγική κρίση έχει αποτελέσματα καθώς οι θέσεις της Ελλάδα γίνονται ολοένα και πιο αποδεκτές, τόνισε στη συνάντησή του με Έλληνες ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης, κατά την τελευταία ημέρα της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, ο κ. Ξυδάκης ενημέρωσε αναλυτικά τους Έλληνες ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ενημερωτική εκστρατεία κατά την οποία ο ίδιος πραγματοποιεί συνεχείς συναντήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στην Ευρώπη και ενημερώνει πρέσβεις και ομολόγους του για τις ελληνικές θέσεις σε σχέση με την προσφυγική κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή, μερικοί ευρωβουλευτές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι και εκείνοι με τη σειρά τους, με κοινή μεταξύ τους δράση, μπορούν να συνδράμουν τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εστίασε στις πρωτοβουλίες και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, επισημαίνοντας πως η ετοιμότητα της χώρας και η δυνατότητα διαχείρισης των ροών βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα απέναντι στις πρωτοφανείς προσφυγικές ροές, εκφράζοντας την εκτίμηση πως καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα ήταν έτοιμη να διαχειριστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και οι Έλληνες ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση συμφώνησαν ότι η ρίζα της προσφυγικής κρίσης είναι η πολεμική σύρραξη στη Συρία και τόνισαν την ανάγκη να σταματήσει.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής-Ακτοφυλακής, με τον κ. Ξυδάκη να ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση τηρεί θετική στάση εφόσον ληφθούν υπόψη οι ελληνικές θέσεις για το μείζον ζήτημα, όπως το χαρακτήρισε, της εθνικής κυριαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, οι Έλληνες ευρωβουλευτές ζήτησαν αντίστοιχες συναντήσεις να πραγματοποιούνται συχνότερα. Ο ΑΝΥΠΕΞ δεσμεύτηκε από τη μεριά του ότι οι ενημερωτικές συναντήσεις θα επαναλαμβάνονται σταθερά καθώς είναι κρίσιμο να δημιουργηθεί και να εδραιωθεί ο στενός δεσμός ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Ευρωκοινοβούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης