Κοινή συνάντηση πρυτάνεων και εκπροσώπων των συμβουλίων των ΑΕΙ πραγματοποιείται το μεσημέρι υπό τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών εν όψει των πρυτανικών εκλογών του Μαΐου σε 10 πανεπιστήμια της χώρας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος θα επιχειρήσει να καλύψει τη διάσταση απόψεων που υφίσταται στην ερμηνεία του νόμου πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, πολλοί πρυτάνεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ιδρύματά τους αναμένεται να μην παραβρεθούν στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ κάποιοι πρόεδροι συμβουλίων είναι πιθανό να μη βρίσκονται αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα, γεγονός που καθιστά την παρουσία τους στη συνάντηση πρακτικά αδύνατη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας έχει ζητήσει τη συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως προς την ερμηνεία διατάξεων του νόμου πλαισίου που κρίνονται ασαφείς, με αποτέλεσμα να συνιστούν σημεία τριβής μεταξύ των πρυτανικών αρχών και των συμβουλίων. Η απάντηση του ΝΣΚ αναμένεται εντός των επομένων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης