Συνέντευξη Τύπου του Α. Λοβέρδου για την ενοποίηση των κλάδων υγείας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 15:03
Συνέντευξη Τύπου του Α. Λοβέρδου για την ενοποίηση των κλάδων υγείας
Από αύριο εντάσσονται τα πέντε νοσοκομεία του Ι.Κ.Α. στο Ε.Σ.Υ. δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου για το θέμα της λειτουργίας του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) από την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η πλήρης λειτουργία των δομών αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής, για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α., οι οποίοι μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, όπως και σήμερα.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η ενοποίηση των κλάδων υγείας ήταν ένα αίτημα ετών και τόνισε ότι, σε καμία χώρα του κόσμου, ο ίδιος οργανισμός δεν παρέχει σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη μαζί.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι αύριο, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου Υγείας, θα επισκεφθεί ο ίδιος προσωπικά τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, στον οποίο θα καταθέσει στοιχεία για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, και είπε ότι το κάνει αυτό για να υπογραμμίσει ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το Ε.Σ.Υ., θα πρέπει στο εξής να λειτουργούν με αίσθημα ευθύνης.

Στη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε, επίσης, ότι ενοποιούνται οι φορείς πρόνοιας και από 91 γίνονται 22.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 15:03