Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Στην τρίωρης διάρκειας κατάθεσή του, ο κ. Τέλλογλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω αν ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος πήρε λεφτά. Δεν προκύπτει από το υλικό, αλλά το γερμανικό κατηγορητήριο με ημερομηνία 11/4/2011 που σχηματίστηκε μετά την απολογία στελεχών γερμανικών εταιριών στη γερμανική δικαιοσύνη, μιλά για δωροδοκία αξιωματούχου σε χώρα μέλος της ΕΕ, είτε αιρετού είτε ανώτερου κρατικού λειτουργού, όχι όμως αξιωματικού». Όπως είπε ο κ. Τέλλογλου, από τις 246 σελίδες του γερμανικού κατηγορητηρίου οι 220 αναφέρονται στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η κατάθεση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι στη δικογραφία που συνέταξε η γερμανική δικαιοσύνη υπάρχει σχεδιάγραμμα με τη διαδρομή που ακολούθησαν οι «μίζες» και το οποίο είναι στη διάθεση των μελών της Προανακριτικής αν το επιθυμούν.

Για αύριο το πρωί έχουν κληθεί να καταθέσουν οι δημοσιογράφοι Μάκης Πολάτος και Γιάννα Παπαδάκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης