ΣΥΡΙΖΑ: «Η Νέα Δημοκρατία έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τα μεγάλα συμφέροντα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 16:00
ΣΥΡΙΖΑ: «Η Νέα Δημοκρατία έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τα μεγάλα συμφέροντα»
«Η Νέα Δημοκρατία έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τα μεγάλα συμφέροντα», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση των ευρωβουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προστασία των καταγγελτών που δρουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» για το θέμα και σημειώνει:

«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΕΛΚ εν γένει έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να μπλοκάρουν τις διατάξεις του ψηφίσματος που διευκολύνουν την καταγγελία απευθείας στον Τύπο παράνομων πρακτικών των μεγάλων επιχειρήσεων, την οποία εντέλει και καταψήφισαν συνολικά. Το ευτύχημα είναι πως η προσπάθεια τους αυτή απέτυχε, καθώς το ψήφισμα αυτό, το οποίο περιλαμβάνει σειρά θετικών διατάξεων που ενισχύουν τον ρόλο των καταγγελτών (whistleblowers), πέρασε με ευρεία πλειοψηφία. Σημειώνεται δε πως το συγκεκριμένο θέμα αφορά παρανομίες που έχουν στοιχίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τους προϋπολογισμούς των χωρών-μελών της ΕΕ.

Η εξόφθαλμη σύμπλευση της ΝΔ και σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Δεξιάς με τα λόμπυ των πολυεθνικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: Το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη δεν έχει κανέναν δισταγμό όταν πρόκειται να προασπίσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αναδεικνύει, επιπλέον, την υπονομευτική αντίληψη τους για τη δημοκρατία και την ενημέρωση των πολιτών για κρίσιμα θέματα της δημόσιας σφαίρας. Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία είχε συμμετάσχει στις έρευνες που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των Panama papers. Η παρατεταμένη σιωπή της ΝΔ για το θέμα προκαλεί ερωτηματικά. Αναμένουμε από τους ευρωβουλευτές αλλά και τον ίδιο τον επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να εξηγήσουν τον λόγο που τους οδήγησε να καταψηφίσουν μια τόσο σημαντική για το δημόσιο συμφέρον ρύθμιση».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 16:00