ΣΥΡΙΖΑ: «Χαστούκι» η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, 21:52
ΣΥΡΙΖΑ: «Χαστούκι» η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

«Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι ένα ακόμη ευρωπαϊκό χαστούκι για τον κ. Μητσοτάκη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος στη ντροπιαστική παρουσία του Ευρωκοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα είπε ότι την περιμένει, για να αμυνθεί απέναντι στο σφυροκόπημα που δέχτηκε από ευρωβουλευτές για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι «η απουσία νομοθετικού πλαισίου για τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο περιορισμένος αριθμός διώξεων για υποθέσεις διαφθοράς, η αδιαφανής κατανομή των χρημάτων από τη λίστα Πέτσα στα ΜΜΕ, οι επιθέσεις, οι απειλές και οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων αποτελούν τον μακρύ κατάλογο των πράξεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος του κράτους, δικαίου που καταγράφει η έκθεση».

«Το πρωί ο ίδιος ειρωνευόταν τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα και η Κομισιόν τους αναγνωρίζει ως αξιόπιστους συνεργάτες. Για να δούμε αν τώρα θα τα βάλει και με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αλλά ο κατήφορος του στον Ορμπανισμό είναι τέτοιος που δεν μας εκπλήσσει τίποτα πλέον», τονίζει και καταλήγει:

«Όσο καταρρέει τόσο πιο επικίνδυνος θα γίνεται για τη Δημοκρατία. Πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα, προτού ο δικός του κατήφορος πάρει μαζί του και μια ολόκληρη χώρα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, 21:52