ΣΥΡΙΖΑ: «Χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη είναι η συνέχιση των αγώνων για Δημοκρατία»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 17:04
ΣΥΡΙΖΑ: «Χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη είναι η συνέχιση των αγώνων για Δημοκρατία»
«Χρέος μας, χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη με ιστορική μνήμη, είναι η συνέχιση των αγώνων για Δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική πρόοδο, ο σεβασμός, η διεύρυνση και η διατράνωση των δημοκρατικών αξιών και ελευθεριών, των δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση για τα 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Μια μέρα σαν κι αυτή, οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμάμε όσους κι όσες πάλεψαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, στις φυλακές, τις εξορίες, με κάθε μέσον», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογραμμίζεται πως δεν είναι μια τυπική επέτειος μνήμης και πως απαιτεί την απαρέγκλιτη τήρηση των συνταγματικών επιταγών.

«Όμως, η ημέρα της πτώσης της δικτατορίας δεν είναι μια τυπική επέτειος μνήμης. Δεν είναι μόνο μια γιορτή της Δημοκρατίας, αλλά η μνεία ότι το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο θεμελιώνεται στην λαϊκή κυριαρχία, απαιτεί καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπισή του, από ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στα κοινά. Απαιτεί, επίσης, την απαρέγκλιτη τήρηση των συνταγματικών επιταγών, τον σεβασμό κάθε μιας, εκ των τριών εξουσιών, του ρόλου που τους έχει ορίσει ο συνταγματικός νομοθέτης, και η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, προς όφελος και στο όνομα του Ελληνικού Λαού», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Σήμερα, χάρη στους αγώνες και τις θυσίες του λαού, η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από άρματα μάχης. Χρέος όλων μας είναι να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία, και παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν καλύτερο κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 17:04